R

24/7 bereikbaar

R

Snel geholpen

R

Gratis prijsindicatie

R

Geen voorrijkosten

R

Bieden garantie

R

Gecertificeerd

Home » Zwam bestrijden

Zwam bestrijden

Als u last hebt van zwam in huis wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. Hierbij komt ook vaak de vraag of u dit zelf kunt doen of dat u dit beter door een expert kunt overlaten. Wanneer u zo snel mogelijk van zwam af wilt kunt u het beste contact met ons opnemen voor zwambestrijding, dit kan via 085-1306451 of het contactformulier. Vaak zijn we binnen 24 uur al bij u op locatie, ook berekenen we geen voorrijkosten.

Kunt u zelf zwam bestrijden?

Er zijn situaties waarin u zelf aan de slag kunt gaan met zwam bestrijden. Hierbij is het wel belangrijk dat het zwammen probleem niet ernstig is of zich heeft verspreid. Wanneer de zwam al wijd gespreid is dan zal het lastig zijn om alle zwam te bestrijden en verwijderen. Hierdoor is er een grote kans dat het probleem niet volledig is opgelost en terugkeert of zelfs erger wordt. Om deze reden is het over het algemeen aan te raden om een expert in te schakelen voor zwambestrijding.

Zelf zwammen bestrijden

Wanneer u heeft besloten om zelf aan de slag te gaan met zwam bestrijden is het belangrijk om hierbij de juiste stappen te volgen.

Identificatie
De eerste stap bij zwam bestrijden is een goede indicatie van het probleem. Zorg dat u zeker weet dat u met zwam te maken hebt, u kunt zwammen herkennen door verschillende tekens en kenmerken. Wanneer u zeker weet dat u met zwam te maken heeft is het belangrijk dat u goed kijkt waar de zwam allemaal aanwezig is.

Spoor bronnen van vochtigheid op
Het elimineren van vochtbronnen is een belangrijke stap bij zwambestrijding. Zwammen hebben vocht nodig om te ontstaan en te groeien, wanneer u dit weghaalt zal de zwam niet verder kunnen groeien.

Verbeter de ventilatie
Verbeter de ventilatie in uw huis, focus hierbij vooral op vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer en de kelder. Met een goede ventilatie kunt u de luchtvochtigheid goed verlagen.

Verwijder beschadigd materiaal
Materialen die beschadigd of aangetast zijn door de zwam, zoals hout, behang en pleisterwerk moeten vervangen of verwijderd worden. Wanneer dit niet grondig gedaan wordt is de kans groter dat de zwam niet volledig weg is en weer gaat groeien.

Reinigen
kleine zwamaantastingen of plaatsen waar de zwam al verwijderd is moeten goed gereinigd worden. Dit kan gedaan worden met een mengsel van water en schoonmaakmiddel. Krijgt u de zwam hiermee niet goed weg? Probeer dan een oplossing van bleek en water ( 1 op 10 verhouding). Bleek is een agressief middel, zorg er daarom altijd voor dat u de ruimte altijd goed ventileert. Test eventueel het mengsel eerst voordat u bezig gaat, hiermee voorkomt u schade aan uw woning.

Houd uw woning droog
Nadat u de zwam heeft verwijderd is het belangrijk om de getroffen gebieden en ruimtes goed droog te houden. Gebruik indien nodig ventilatoren, ontvochtigers en andere hulpmiddelen.

Tips voor zelf zwam bestrijden

Als u aan de slag gaat met zwam bestrijden is het belangrijk dat u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt om uzelf te beschermen tegen blootstelling aan schimmelsporen. Als u last heeft van allergieën, astma, of een verzwakt immuunsysteem is dit extra belangrijk, in deze gevallen is het dan ook ten zeerste aan te raden om een expert in te schakelen. Hieronder volgen enkele tips wanneer u toch zelf aan de slag gaat met zwam bestrijden.

  • PBM: Draag Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zoals, handschoenen, een N95-masker of hoger om inademing van schimmelsporen te voorkomen, en een veiligheidsbril.
  • Ventilatie: Zorg dat de ruimte waarin u bezig gaat goed geventileerd is. Open ramen en deuren en gebruik eventueel zelfs een ventilator om de lucht naar buiten te blazen. Hiermee verlaagt u de concentratie van schimmelsporen in de ruimte.
  • Beperk blootstelling: Bereid u goed voor wanneer u gaat beginnen en werk zo effectief mogelijk. Hoe korter u in de besmette ruimte bent, des te beter.
  • Gebruik de juiste middelen: Zorg dat u de instructies voor middelen als bleekwater of andere fungiciden goed doorleest . Vermijd daarnaast het mengen van chemische producten, dit kan chemische dampen produceren.
  • Verwijder besmet materiaal zorgvuldig: Verpak het besmette materialen direct in stevige en dichte zakken om blootstelling aan en de verspreiding van schimmelsporen te voorkomen.
  • Handhaaf hygiëne: Was handen en andere huid die blootgesteld kunnen zijn aan schimmelsporen tijdens de zwambestrijding. Reinig ook eventuele gereedschappen die gebruikt zijn.

Wanneer moet u een expert inschakelen voor zwambestrijding?

Over het algemeen is het altijd aan te raden om een expert in te schakelen voor zwambestrijding. Zwammen in huis hebben en het bestrijden van zwammen kan namelijk schadelijk zijn voor u en uw gezin. Met name wanneer de zwam zich al heeft verspreid is de kans groot dat u wordt blootgesteld aan de schimmelsporen, als u dan zelf bezig gaat met zwam bestrijden is de kans groot dat de zwam niet volledig verwijderd wordt. In dit geval zal het probleem niet verdwijnen en de zwam weer teruggroeien. Hiermee neemt u dus onnodig risico voor uzelf en uw gezin.

Wat zijn de kosten voor zwam bestrijden?

De kosten voor zwam bestrijden zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Om deze reden komen we eerst altijd langs voor een inspectie om het probleem vast te stellen en de kosten in kaart te brengen. De kosten vertellen we u altijd voordat we beginnen met de bestrijding zodat u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Onze bestrijders kunnen vaak al binnen 24 uur bij u op locatie zijn voor de inspectie, vaak kan hij ook direct beginnen met de bestrijding.

 

Snel contact opnemen

Wilt u (preventief) huiszwam bestrijden? Bij Zwam in huis zijn wij hierin gespecialiseerd. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of het contactformulier invullen voor een gratis offerte.

Recensies

Onze klanten aan het woord

Dave Smulders

Positief: Kwaliteit

De ongedierte bestrijder kwam al snel na een telefoontje bij ons langs. Samen gekeken naar de beste oplossing. Erg professioneel te werk gegaan. Ik ben zeker tevreden en boven al blij dat ik zo snel geholpen ben.

Petrouska van de werf

Positief: Kwaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

De laatste tijd hoor je allemaal verhalen op het nieuws over ongedierte bestrijders die eigenlijk niet weten wat ze aan het doen zijn. Maar gelukkig is dit bedrijf, Budget Ongedierte echt super . De jongens waren vriendelijk en mee denkend en krijg je gewoon waar voor je geld. Bedankt budget ongedierte!

Cindy Chan

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Na eerste een ander bedrijf te hebben ingeschakeld was het probleem nog steeds niet opgelost. Gelukkig waren de mannen van budget ongedierte bestrijding snel ter plaatsen en hebben ze ons super geholpen. Ze weten wat ze doen en werken professioneel. Helemaal tevreden!

Rosalie Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde

Vriendelijke, goede en snelle service. Gaan netjes te werk en staan klaar bij problemen! Erg goede en zorgvuldige service, ik zou dit bedrijf bij iedereen aanbevelen. Niets is te veel, super! 🙂

Isabelle Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Enorm tevreden over de snelle service van dit bedrijf! Fijn dat zij de noodzaak inzien van de situatie en ruimte hebben voor het persoonlijk belang.